Jumbo Supermarkten

Knuffelen met alpaca’s

Secreet

Luisteren

Knuffelen met alpaca’s

vrijdag 31 mei 2019

Welke idioot van het hoofdkantoor heeft dat op z’n geweten? Het zal wel weer een vrouw zijn geweest, zo’n ‘managementassistente’ met opgestoken haar en een Labradoedel. “Regel jij even het personeelsuitje Tiny? Jij hebt altijd van die unieke ideeën!” Dat zullen ze wel gevraagd hebben. Schaamte is niet het enige wat ik heb moeten overwinnen vandaag, ook m’n smetvrees.

Welke idioot heeft dat op zijn geweten?

En een van mijn favo Tommy vestjes. Toen we voor de beesten stonden en we oogcontact moesten maken, kneep de mijne zijn ogen dicht. Even later, sproeide hij me helemaal onder met een lange nies. Ik vroeg een ander exemplaar maar alle alpaca’s waren al bezet. Ik ben ervan overtuigd dat mijn alpaca bronchitis heeft, want ik zit van top tot teen onder het kwijl. Mijn God, zou dat besmettelijk zijn??

Weer thuis snak ik naar een douche, en m’n kleren naar een wasmachine. Onder de heerlijke straal warm water bedenk ik me dat ik best nog even een balletje kan slaan. De gedachte me even te gaan begeven onder mensen met stijl en klasse, en het genot te kunnen wandelen op de green in plaats van in een vieze stal, verbetert mijn humeur in een oogwenk. Vlug kleed ik me aan en gris mijn clubs bij elkaar.

Bardienst? Heb ik deze niet afgekocht?

Aangekomen bij het clubhuis besluit ik eerst even een latte te nemen. Ik bestel en reken gelijk af. ‘Tot vanavond’ zegt het meisje achter de bar. Ik ken haar niet, maar zij mij blijkbaar wel. Ze ziet kennelijk de verbazing op mijn gezicht en komt met een lijstje aangelopen. ‘Jij hebt vanavond bardienst, dus je lost mij af om 18 uur’ zegt ze iets te opgewekt. Bardienst? Heb ik deze niet afgekocht? Ik verafschuw bardiensten, mijn inzet voor de club blijkt naar mijn idee al voldoende uit het feit dat ik de contributie op tijd betaal en graag 200 euro aan een student geeft die er wel lol in schept voor anderen te lopen.

No happy hour for me

Mijn blik valt op de lijst en ineens zie ik dat ik ingedeeld sta met Dick van Dubbelen. ‘Dick Dollar’ is zijn bijnaam op de club, Dick doet in vastgoed, heeft een expeditiebedrijf en is voorzitter van de ondernemersclub. Type gele polo, zalmroze broek en witte sokken in mocassins. Ik kijk op en besluit ineens dat dit me wel eens goed zou uitkomen. Hij kent alle kneepjes van het vak, en niet alleen van het vak. ‘Is goed, tot later’ zeg ik tegen haar.

Na een heerlijke middag op hole 6 ga ik de club in. Het meisje heeft haar jas al aan. Ik verheug me op een avondje netwerken to the max en glip achter de bar. Mijn spullen leg ik in het keukentje. Als ik weer terugkom, bots ik tegen een man op. Dit is niet Dick. Dit is in de verste verte niet Dick. ‘Hoi ik ben Menno, en ik sta met jou vanavond geloof ik.’ Verdwaasd kijk ik hem aan, ‘Menno…’ kreun ik binnensmonds… ‘Waar is Dick?!’ vraag ik. ‘Dick koopt zijn diensten altijd af, die bal voelt zich blijkbaar te goed voor bardiensten. En ik kan het geld wel gebruiken’ glimlacht Menno. Ik kijk naar zijn schoenen en snap meteen wat hij bedoelt. Ik draai me om en loop het keukentje in. Nog 3 uur. Er staat vast ergens een fles… ‘Hoeveel krijg jij voor deze dienst?’ hoor ik Menno vanuit de verte vragen.

Secreet

Load more