Jumbo Supermarkten

Over Firma Gemoed

Het bedrijf houdt de oude gebruiken en druivenrassen in ere, maar heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Bijzonder is dat zij momenteel drie wijnen maken die geïnspireerd zijn op drie vrouwen in het leven van de eerste eigenaar. De wijnen zijn een perfecte combinatie van plaatselijke druivenrassen. 

De oorsprong

Firma Gemoed is een gerenommeerd coöperatief bedrijf met een diepgewortelde wijntraditie in de Rhonevallei. De naam Gemoed is afkomstig van de eerste eigenaar. Deze alom gerespecteerde man was gezegend met een groot hart. Hij had oog voor iedereen. De eerste helft van zijn leven was hij een zeer gelukkig man. Totdat zijn grote liefde is verdronken in het oude meer van Pujaut. De mythe gaat dat, in 1612, om deze reden het meer is drooggelegd door monniken. De man plantte er wijngaarden en legde zich toe op het maken van wijn. Hij maakte wijn naar het evenbeeld van zijn vrouw. Dit kon natuurlijk niet één wijn zijn, die zou nooit in haar buurt kunnen komen. Hij schiep 3 vrouwen, een met een helder verstand, een met een groot hart en een impulsieve wilde vrouw. Hij wijdde zijn verdere leven aan de vervolmaking van zijn wijnen.

Nog steeds staat het Chateau van firma Gemoed aan de voet van de Mont Ventoux, vlakbij de Middellandse Zee. De druivenranken zijn meermalen vervangen maar de mineraliteit in de grond is zo groot dat de wijnen subtiel en tegelijkertijd complex van smaak zijn.  

De druiven

Na een strenge druivenselectie wordt het fruit geoogst, geperst en ondergaat een eerste gisting, dit per druivensoort. Hierna worden de verschillende druivenrassen geblend naar een speciaal recept dat recht doet aan de verschillende karakters/gemoederen van de 3 vrouwen.  

Mensen fluisteren dat de oude eigenaar nog steeds waakt over zijn patrimonium. 

Maak kennis met Secreet, Lieve en Vamp

Maak kennis met

Ik zie het leven als mijn speeltuin, genoeg kameraadjes om me heen. En kies ik voor jou, ook al is …

Ontdek Vamp

Ze zeggen het niet in mijn bijzijn. Maar ik weet: achter mijn rug noemen ze me secreet. En weet je, …

Ontdek Secreet

Zei je nou de liefde? Dat is echt de rode draad in mijn leven. En ik heb zoveel te geven …

Ontdek Lieve